
Blog içerikleri hizmet verdiğiniz sektörle, ürün ya da hizmetlerle ilgili bilgi paylaşımı için web sitelerinize yönelik oluşturulan içeriklerdir. Deneyimli metin yazarlarımız web sitenize daha fazla içerik çekebilmek için kaliteli blog içerikleri oluşturuyor.
Samimi ve içten bir dille oluşturulmuş, dikkat çekici ve potansiyel müşterileriniz tarafından ilgiyle okunacak blog içeriği yazımı için bize ulaşabilirsiniz. Blog sayfanızda sürekli aktif olmanızı sağlayacak blog içerikleri oluşturuyoruz.
Anahtar kelime analizi yapıyor, SEO uyumlu yazıyor ve bilgi verici içerikler ile marka imajınızı güçlendiriyoruz.
Blog Yazısı Nedir?
Blog, akademik veya teknik düzeyde bilgi içermeyen, genellikle kişisel bilgilerin yine kişisel bir dille ifade edildiği yayın ortamına verilen isimdir. Tanımdan hareketle blogların ciddi bilgi kaynakları olmadığı sonucuna ulaşılabilir. Ancak blog yazısı her zaman kişisel günlük gibi kullanılmaz. Google arama sonuçlarında ilgili anahtar kelimelerin indeks almasını isteyen site sahipleri blog yapılarını efektif şekilde kullanır ki, günümüzde bu kullanım yöntemi, diğer uygulama kadar yaygındır.
Blog siteleri aynı zamanda, ilgi alanlarına yönelik kaynaklar olarak da kullanılır. Herhangi bir niş alanda bilgiler veren birçok dikey blog vardır ki, bunlar zaman içerisinde portallar haline gelerek sahiplerine ciddi gelirler sağlayabilmiştir.

Örneğin; makyaj bogları, moda blogları, teknoloji blogları, sağlık blogları, seyahat blogları ve otomobil blogların bunların bazılarıdır. Blog sahipleri, sitelerinde ana gövde içeriğinden ziyade blog kısmına giriş yaparak, okuyucuların ilgisini çekecek metinleri sunmaya çalışır.
Siteye ne kadar çok etkili içerik girdisi yapılırsa, siteye girdisi yapılan arama sonuçlarında sitenin görüntüleme değeri o kadar yükselir. Bunun sonucunda doğru bir strateji ile bu tip siteler, günlük milyon değerine ulaşan kullanıcılara metinlerini ulaştırabilirler.
Blog Yazısı Nasıl Olmalıdır?

Blog yazıları, okuyucunun keyifle okuyacağı, mümkün olduğunda samimi bir dille yazılmış metinler olmalıdır. Ancak burada önemli husus; yukarıda bahsettiğimiz yayın alanlarının hangisinde kullanılıyor olduğudur. Sitenin anlatım özellikler, site sahibinin inisiyatifindedir. Blog yazısı hazırlanırken, sitenin genel dil ve anlatım özelliklerine uyulabilir ve site genelinde kullanılan jargon sürdürülebilir. Site, he kadar akademik bilgi kaynağı olmasa da, site sahibi site dilinin resmi bir üsluba sahip olmasını isteyebilir. Ancak blog tipi sitelerde, kullanıcıların samimiyet arayışı daha yaygın olduğundan, bu tip metinleri ilgi çekiciliği sınırlı kalabilir. Bu bakımdan blog yazıları genellikle gündelik ve samimi bir dille yazılır.
Tabii blog sayfalarının ne amaçla yazıldığı konusu ikinci ve çok önemli SEO parametrelerinden bir tanesi ise durum farklılık gösterir. Örneğin, kurumsal bir web sitesinin, ürün ve hizmetlerine ait anahtar kelimeleri Google indeksinde yükseltmek için sitesinde kurduğu blog kısmında samimi bir dilin kullanılması uygun olmayabilir. Burada dil ve anlatımın site sahibi firmanın ağırlığına uygun olması daha uygundur.Örneğin; bir hastane sitesinde blog sayfası açabilir. Burada hastalıklarla ilgili temel düzeyde bilgi veren metinler yayınlanması mümkündür. Bu blog yazısı türlerinin gündelik dille yazılması, hastane imajı bakımından negatiflik arz edebilirken, okuyucunun kuruma olan güvenini sarsacak seviyeye kadar dahi ulaşabilir. Tersi biçimde bir konser organizatörü firmanın metinlerinin bir hukuk bürosunun yayınladığı metinler kadar ciddi olması da beklenmez.
Sonuç olarak dil ve anlatım bakımından blog yazısı dilinin seçimi, mecraya ve sitenin genel özelliklerine göre seçilmelidir. Burada yapılacak bir strateji hatası, blogun etkinliğini yok edebilir veya sitenin imajına zarar verebilir.
- Metin Peyzajı
Tüm metinlerde; giriş, gelişme sonuç şeklinde bir kurgu vardır. Peyzajdan kastımız, bu safhaların en doğru biçimde metne uygulanmasıdır. Metnin başlık ve alt başlık düzeninin stratejik olarak kurulması gerekir ki, kullanılan kelimelerin diğer metinlere ket vurmaması bakımından, alt başlık seçiminde uyulması gereken teknik kurallar bulunur.
Bir blog yazısı, öncelikle bir giriş paragrafından oluşmalıdır. Burada, metnin devamında anlatılacak konu özetle verilmelidir. Blog metinlerinin ilk paragrafları, metnin okunup okunmayacağının göstergesidir ki, bu konuda sıklıkla büyük hatalar yapılır.
Okuyucunun sayfa hakkında fikre sahip olacağı bu ilk paragraf, etkileyici ve metne bağlayıcı olmalıdır. Bunun yanında Google, sayfayı indeksine alırken bu ilk paragrafın hangi anahtarları içerdiğine ve gerçek bir özet olup olmadığına bakar. Yani bu ilk paragrafın büyük özenle hazırlanması gereklidir.
Blog metinlerinde yaygın yapılan hatalardan bir tanesi ise sayfanın şiirsel bir üslupla yazılmaya çalışılması nedeniyle, peyzaj kurallarına uyulmamasıdır. Çok uzun veya çok kısa cümleler, devrik cümleler, alt başlıksız bir yazım düzeni gibi uygulamalar, sayfanın okunabilirlik özelliklerine zarar vereceğinden uygun kabul edilmez. En şiirsel ve marjinal blog metninin dahi, Google tarafından öngörülen okunabilirlik kurallarına uygun olması gerekir.
- Görsellik
Okuyucu blog yazılarında, görsel öğeleri önemser. Fotoğraf ve video kullanılan metinler daha etkili olabilir. Bunu resimli bir kitabı okumak gibi düşünebiliriz. Daha büyük yazı tipleri, mümkünse kısa cümleler ve paragraflar, yazının görsel niteliklerini daha okunur ve beğenilir hale getirecektir.
- Gerçek Bilgiyi Sunma Özelliği
Blog yazısı her ne kadar akademik bir metin olma durumunda olmasa da, bilgi sunuyor ve tatmin ediyor olmalıdır. Kimi blog siteleri, sadece aldıkları reklamı yayınlamak için anahtar kelime kullanımına yönelik anlamsız metinler yayınlar ki, bu uzun vadede kullanıcı bağlılığı sağlamaz ve site bir süre sonra tüm kullanıcılar tarafından reddedilir. Bu nedenle blog yazıları, mümkün olan en derin araştırma yapılarak, diğer kurallara uygun biçimde yazılmalıdır.
- Özgünlük Seçenek Değildir!
Fikir ve sanat eserleri kanunu gereği, bir kişi, firma veya zümre tarafından oluşturulmuş tek bir cümle dahi, mülkiyet hakkı özelliği taşır. O cümleyi veya metni oluşturan kişi veya kişilerin yazılı izni olmadan o metinlerin kullanılması kanunen yasaktır. Bununla birlikte, Google, herhangi bir yazılı izin olmasına bakmaksızın, doğrudan kopya yapılan metinleri “çalıntı” sayar ve reddeder. Bu tip metinlerle donatılmış bir site, kısa zamanda tüm indekslerden silinir.
Alıntı miktarının bir yüzdesi de olamaz. Bilimsel tanımlar ve kalıp cümlelerin kaynak gösterilerek alıntı yapılması mümkün ise de, bu toplam metin içerisinde ciddi bir yer kaplamamalıdır. Yani, metnin belli bir miktarı kopya olabilir gibi bir ifade bütünüyle yanlıştır.
Blog Yazılarını Nasıl Yazıyoruz?
Biz müşterilerimizin talep ettiği blog yazılarını yazarken, öncelikle içerik araştırması yapıyoruz. Eğer spesifik bir alan söz konusu ise bu alanda daha önce deneyimi bulunan yazarlarımızı o metinlerde kullanıyoruz. Bilmediğimiz veya yazamayacağımız konu yok denilebilecek kadar azdır. Ancak bazı konuların genel-geçer özellikleri bulunmadığından, onlar üzerinde araştırma yapılması gerekebilir.
Kadromuzda, çok sayıda uzman metin yazarı bulunuyor. Metin yazarlarımız, verilen konu ve diğer metin özelliklerine uygun biçimde metinlerimizi hazırlıyor. Ham metin yazım sürecinin ardından, metinler editöre aktarılıyor. Editör tarafından genel kontrolleri yapılan metin, SEO uyumluluğu bakımından denetlenmek üzere SEO editörüne gönderiliyor.
Hemen Teklif Al
Burada Google bakımından değerlendirmesi yapılan ve varsa değişiklikleri yapılan metin, operasyon sorumlumuza müşteriye aktarılmak üzere gönderiliyor.
Metin yazım sürecinde, anlık olarak özgünlük denetimi yapan, kendimize ait bir yazılım kullanıyoruz. Metin yazarlarımızın yazdığı her cümlenin sonunda, sistem bağlantı kurarak, cümlenin %100 özgün olduğunu denetliyor.
Editöryal süreçlerin herhangi bir aşamasında metinlerde bizim öngördüğümüz seviyeden bir sapma olması halinde ise metin baştan yazılabilir veya metin yazarının ya da editörün revizyonuna sunulabilir. Bu süreçler, müşterimizin bilgisi olmaksızın gerçekleşen iç süreçlerdir ve biz müşterilerimizin eline geçecek metinlerin, daha bizim elimizdeyken uygun hale gelmesi için iç denetim yaparız.
Textiff İçerik Pazarlama Ajansı hizmetlerinden faydalanmak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. Blog yazıları ve diğer tüm içerik ihtiyaçlarınız için, 44 dilde ve herhangi bir konu kapsamında hizmet vermekteyiz.