
Dijital çağda, neredeyse tüm iletişim dünyası ve ticari dünyanın oldukça büyük bir kısmı dijital medya ortamına taşındı. Pazarlamada ise durum çok daha ciddi bir yönelim arz ediyor. Pazarlama dünyanın tamamı artık dijitale dönüşmüştür demek hiç de yanlış olmaz. Bu kapsamda, içerik üretimi faaliyetleri de dijital hale geldi ve dijital içerik üretimi, günümüzde önemli iş kollarından birisi haline geldi.
Bir firmanın, organizasyon veya markanın pazarlama faaliyetlerini sürdürebilmesi için dijital pazarlama etkinliklerini gerçekleştirmesi, artık bir zorunluluktur. Bu faaliyetlerin en önemli etaplarının başında ise içerik üretimi gelir. Bu bakımdan nitelikli ve pazarlama ilkelerine uygun biçimde içerik üretilmesi için hemen her girişimci bu alanda ihtiyaç duyacaktır.
Textiff; ticari işletmeler, serbest meslek mensupları, sanatçılar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, okullar, hastaneler, hekimler ve diğer tüm ihtiyaç duyanlar için dijital içerik üretimi yapabilir. Özgün makale, web sitesi makalesi, SEO uyumlu makale gibi farklı şekillerde de adlandırılan bu uygulamaları, nitelikli ve kurallara uygun biçimde üreterek, dijital medyada varlığınızın kuvvetlenmesine yardımcı oluyoruz. Dilerseniz içerik geliştirme uygulamalarının yanında veya bütün haline paket olarak, dijital pazarlama uygulamalarımızın tamamını edinebilirsiniz. SEO, pazarlama, reklamcılık ve diğer tüm ajans ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz
Dijital İçerik Üretimi Nedir?
Dijital içerik üretimi, dijital medyada çoğunlukla pazarlama maksadıyla yazılan text içeriklerine verilen genel isimdir. Bu metinler sadece reklam ve pazarlama için değil, örneğin katalog sitelerin sayfalarında bilgi vermeleri için de yazılabilir.
Dijital içeriğin en önemli özelliği, içeriğin test edilebilir ve kıyaslanabilir olmasıdır. Bir sayfa içerisinde yer alan metin, saniyeler içerisinde internette yer alan diğer milyarlarca sayfa ile kıyaslanabilir. Bu bakımdan sayfalarda yer alan metinlerin doğru, güvenilir ve elbette özgün olmaları gerekir.
Dijital içerik olarak yayınlanan metinlerin, eğer bir şifreli giriş sistemi yok ise tüm dünya tarafından erişilebilir olma durumu vardır. Bu nedenle, dijital içeriklerin niteliklerinin yüksek olması ve kamuoyu tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde pozitif bir imaj vermesi gerekir.
Dijital içeriğin en önemli özelliği ise Google arama motorunun bu metinleri listeleyebilmesi için belli özelliklere sahip olması gerekliliğidir.
Google, metinlerin okunabilirlik ve SEO bakımından bazı özelliklerinin olmasını ister. Bu özelliklerine göre metinlerin ek değerlendirme kriterleri ile sıralama değeri ortaya çıkar. Pekiyi Dijital içerik üretimi yapılırken, uyulması gereken kurallar nelerdir?
Hemen Teklif Al
Dijital İçerik Üretimi Nasıl Yapılır?

Dijital içerik üretimi, genel olarak içerik üretiminden dijitale özel unsurları ile ayrışır veya başka bir deyişle dijital detayları ile kapsamı değişir. Çoğunlukla ticari değer taşıyan ve arama motorlarında görüntülenmesi istenen bu metinlerin belli özelliklere sahip olması gerekir. Biz Textiff olarak “Dijital içerik üretimi nasıl yapılır?” sorusuna, hem Ar-ge yaparak, hem de evrensel ilkelerine uyarak kendi cevaplarımızı üretiyoruz.
Bizim dijital içerik üretimi süreçlerimizde temel değerlere göz atalım.
- Konu Seçimi
Yayın yapacağınız konunun, okuyucular tarafından aranan konular olması veya en azından bu konularla ilişkili olması, daha kolay listelenmesini sağlar. Sektörünüzle ilgili özel ve az aranan bir konu hakkında metinler yazıyorsanız, bu metinlerin pazarlamasını daha fazla yapmanız gerekebilir.
- İçerik Stratejisinin Oluşturulması
Dijital içerik üretiminde, yazılacak metnin peyzajı, kullanılacak anahtar kelimeler, alt başlıklar gibi verilerin önceden planlanmış olması gerekir. Aksi halde metnin içerisinde SEO değerini etkileyen unsurlar gözden kaçabilir ve metin değersiz hale gelebilir.
- Özgünlük
Dijital içerik tamamen özgün olmalıdır. Google, herhangi bir miktarda kopya metin gibi bir uygulamayı kabul etmez. Metinlerin bütünüyle özgün olması zorunluluktur. Ayrıca başkalarının metinlerini izinsiz kullanmaz zaten suçtur.
- Dil ve Anlatım Özellikleri
Yazılacak metin, yayınlanacağı mecranın genel özelliklerine uygun bir anlatımla yazılmalıdır. Burada kullanılacak üslup, mecranın kaldırabileceği niteliklerde, dil ise mümkün olan en nitelikli biçimde sunulmalıdır. Noktalama ve diğer imla kuralları da, bu özelliklerin bileşenleridir.
- Doğru Kurgu ile Yeterli ve Doğru Bilgi Verme
Bir metin, öncelikle ilgi çekmeli devamında okuyucuya sıkmadan ve gözü yormadan doğru bilgiyi vermelidir. Okunabilirlik özellikleri içerisinde önemli bileşenlerden bir tanesi olan gözü yormama ve yormama nitelikleri, daha kısa cümlelerle ve mümkünse kısa paragraflarla konuyu anlatabilmek şeklinde özetlenebilir.
Çok uzun cümleler ve karmaşık ifadeler, metnin okunurluğuna zarar verir. Okuyucuların büyük kısmı, bilmedikleri kelimelerin, karmaşık biçimde kullanıldığı metinleri okumazlar ki, Google tarafından bir metnin okunmuyor olması, diğer tüm özelliklerinin göz ardı edilmesine neden olur.
Google metinlerin okunabilirlik özelliklerini teknik olarak analiz ederken, en çok sayfada kalma süresini dikkate alır. Kullanıcının sayfada kalma süresini, kelime sayıları ve anahtar kelimeler ile sağlayamazsınız. Bu metinlerin okuyucu tarafından gönüllü olarak okunması gerekir ki, bunun için tek yapmanız gereken; nitelikli metinler üretmektir.
- Anahtar Kelimeleri ve Kelime Sayısını Belirleme
Bir metin, sadece anahtar kelimelerin sunumuna odaklanmamalıdır. Yukarıda belirttiğimiz gibi, metnin anahtar kelimeleri en doğru kurgu, okunabilirlik ve doğru bilgi kapsamında sunmalıdır. Ancak anahtar kelimelerin metinde geçmesi de zorunludur. Google metni indekslerken, anahtar kelimeleri doğal olarak tarar.
Bir metnin kelime sayısı ise o metnin sektör ortalamalarına ve anlatılan konunun kullanıcıyı kaç saniye sayfada tutması gerektiğine göre belirlenir. Yanlış bilindiği üzere SEO uyumlu metinler 300 kelime olmalıdır, bu sayı yeterlidir gibi bir ifadeye aldanmamak gerekir.
Bazı metinlerin, 300 kelimenin altında olması yeterli olurken, kimilerinin bin kelimenin üzerinde olması gerekebilir. Burada sektör ortalamaları da belirleyici unsur olarak tanımlanır.
Dijital İçerik Üretimi Faydaları Nelerdir?
Dijital dünyada yer alıyorsanız, dijital içerik üretmek sizin için bir seçenek değildir. İçerik geliştirme işlemlerinizi ya kendiniz yapmalı, ya da bu alanda profesyonel destek almalısınız. Profesyonel destek almanız durumunda elde edeceğiniz faydalar ise oldukça fazladır.
Dijital içerik üretimi, hem edebi yetileri, hem pazarlama yetilerini hem de dijital medya yetilerini gerektirir. Yazarın yaratıcı olması ise özellikle gerekli koşullardan bir tanesidir. Eğer siz tüm alanlarda uzman değilseniz, uzmanlardan destek almanız daha doğru olacaktır. Zira dijital içerik üreticisi firmaların kadrolarında çalışan yazarların bu özelliklere sahip olmaları bir zorunluluktur.
Sonuç olarak, dijital içerik üretimi hizmeti almanız, sizin için belli bir maliyet olsa da, faydaları bakımından paha biçilmez sonuçları ortaya çıkarabilir. Üretilecek içeriğin herhangi bir son kullanma tarihi olmayacağından; firmanız, markanız veya sizin için uzun vadeli pazarlama faydasını sağlamaya yetecektir. Daha geniş kitlelere erişmek için ise daha fazla nitelik edinebilir, sektör hakimiyetinizi arttırabilirsiniz.

Dijital İçerik Üretimi Neleri Kapsar?
Dijital içerik üretimi, sizin ihtiyacınız olan içerik kapsamında bir çok detayı kapsayabilir.
- Metin içeriği yazımı
- İçerik araştırması
- Anahtar kelime analizi
- Sektör analizi
- İçerik stratejisi geliştirmesi
- Görsel içerik
- Video içeriği
Ve daha pek çok detaya bizim size sunacağımız dijital içerik üretimi hizmetleri kapsamında erişebilirsiniz. Sizin için uzman personellerimiz, ihtiyaçlarınızı tespit edip, özel sunumlar gerçekleştirebilir. Bunun yanında dilerseniz, bütünüyle tüm fonksiyonlarınızı bize emanet edeceğiniz dijital pazarlama hizmetlerimizden de faydalanabilirsiniz.
Bizimle şimdi iletişime geçerek, dijital içerik üretimi ve diğer hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgiyi alın. Doğru sonuçlara uygun koşullarla ulaşmanız için çalışıyoruz.